10.12.2019. 8:21
0
Komšić: Svaki dan sve mi se teže nositi s tim da sam ubio Kristinu
Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Cijelog tog događaja se ne sjećam, a nakon te tragedije poduzeo sam sve radnje kako bi se Kristini pokušalo pomoći. Sad će evo tri godine i svakim danom mi je sve teže nositi se s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje i kajem se i kajat ću se dok sam živ - riječi su kojima se David Komšić (22) preko video veze iz Kaznionice u Lepoglavi obratio vijeću Vrhovnog suda koje odlučuje o njegovoj žalbi na drugostupanjsku presudu, prenosi Večernjilist.hr

Odbijeno izuzeće Zbog ubojstva Kristine Krupljan, koju je 22. februara 2017. 88 puta izbo nožem u automobilu, Komšića je vijeće zagrebačkog Županijskog suda nepravomoćno osudilo na 30 godina zatvora. Nakon prve žalbe, kazna mu je umanjena za pet godina. Kako je riječ o kazni dugotrajnog zatvora, Komšić ima pravo na još jednu žalbu o kojoj se jučer raspravljalo. Hoće li mu nakon današnje žalbe ostati kazna od 25 godila ili ne, znat će se kada Vrhovni sud objavi odluku, što bi moglo biti za mjesec dana. Prije no što je današnja sjednica počela, odbijen je raniji zahtjev Komšićeve obrane za izuzećem suca izvjestitelja Perice Rosandića. Obrana je izuzeće suca Rosandića tražila jer je u jednom drugom predmetu odlučivao o Komšićevoj žalbi. Vesna Krupljan, majka ubijene djevojke nakon sjednice je kazala kako očekuje da se Komšiću vrati kazna na 30 godina. - Ili to ili da mu još povećaju kaznu. Samo da je ne smanje ili vrate na početak jer se to više ne može podnijeti, ni psihički ni fizički - kazala je Vesna Krupljan.

Da je sadašnja Komšićeva kazna neprimjerena smatra i tužiteljica Mirta Kuharić, koja je navela da je stav tužiteljstva da je Komšić ubio iz bezobzirne osvete.

- Otklanjamo mogućnost primjene Zakona o sudovima za mladež kao i da se radi o kaznenom djelu usmrćenja. Sve okolnosti ukazuju da se radi o ubojstvu iz bezobzirne osvete - kazala je tužiteljica. Komšićev branitelj Miljević smatra da ubojstvo treba blaže tretirati i to kao kazneno djelo za koje je predviđena maksimalna kazna od 10 godina zatvora, a smatra i da se na Komšića treba primijeniti Zakon o sudovima za mladež.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.