20.12.2019. 14:57
0
Hrvatska: U napuštenoj kući napastvovao djevojčicu, ona ostala trudna
Županijski sud u centralnoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca koji se tereti da je dvaput u napuštenoj kući imao polni odnos sa djevojčicom koja je kasnije ostala trudna.

Muškarac je na saslušanju priznao da je počinio krivično djelo, ali se branio riječima da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. S obzirom na priznanje, u žalbi sudu je iznio kako smatra da 'nije potrebno sprovoditi istragu i prikupljati dalje dokaze i podatke, naročito one koji nisu sporni'.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog polnog nagona naveo djevojčicu u napuštenu kuću zaprijetio joj i potom su imali polni odnos. Nekoliko sedmica kasnije je na istom mjestu i na isti način po drugi put imao polni odnos, nakon čega je djevojčica ostala trudna.

"U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenog na moguće dalje traumatizovanje žrtve i njene uže porodice potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage", obrazložio je sud, odbacujući žalbu osumnjičenog.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, sve u zavisnosti od toga kako će Tužilaštvo okarakterisati njegovo djelo, a sve pod uslovom da u sudskom postupku za to bude i osuđen, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.