7.1.2020. 11:59
0
Advokatska komora se oglasila zbog čovjeka koji je napao Milanovića
Zoran Milanović verbalno je napadnut na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petra Zrinskog jučer nakon što je glasao.

Jutros su se javili iz Hrvatske odvjetničke komore i napisali da Jović nije advokat. On je, naime, u mirovini pa je zbog toga obrisan iz registra advokata.

“Slijedom novinarskih upita oko incidenta koji se dogodio 5. januara 2020. kada je Branimir Jović verbalno napao Zorana Milanovića na biračkom mjestu, Hrvatska odvjetnička komora izvješćuje kako Branimir Jović nije advokat.

Branimir Jović je brisan iz Imenika advokata Hrvatske odvjetničke komore dana 27. aprila 2017. godine radi odlaska u mirovinu”, objavili su iz HOK-a.

Dan ranije sjedio iza Plenkovića

Dan prije nego što je pričekao i napao Milanovića, Jović je na Snježnoj kraljici sjedio samo red iza Plenkovića i njegovih ministara.

“Predsjednik vlade ne poznaje tog čovjeka niti ima ikakve veze s njim. Stoga odbacujemo bilo kakvo povezivanje predsjednika vlade i HDZ-a s navedenim incidentom koji se dogodio na dan izbora.


Jednako kao i što HDZ nema nikakve veze s navodnim porukama koje su kružile za mobilizaciju birača u BiH, a koje se, sudeći prema izjavama iz DIP-a, pokazuju kao lažne”, poručio je glasnogovornik vlade Marko Milić jučer za “Index“.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.