12.1.2020. 14:16
0
Ivan Pernar komentarisao trostruko ubistvo u Splitu: Odnijet ću Filipu Zavadlavu kolače u zatvor!
Saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao je splitski slučaj trostrukog ubistva, koje je počinio mladić Filip Zavadlav.

Pratio sam slučaj u Splitu, gdje je mladić "kalašnjikovom" smaknuo troje ljudi, policija kaže da svi ubijeni imaju desetke krivičnih prijava, što daje naslutiti da su se bavili kriminalom. Posebno mi je, međutim, bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubica nikad nije prijavio prijetnje policiji. Baš iz tog razloga želim s vama podijeliti iskustvo prijetnje izravnim nasiljem koju sam doživio i prijavio policiji. Do današnjeg dana, uprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, prisutnosti svjedoka i snimcima videokamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prijevodu znači da zakon ne važi ni za mene, kao saborskog zastupnika, i da, zapravo, prijavljivati za prijetnju postaje besmisleno, jer policija ne radi svoj posao - rekao je Pernar. 

Dalje je objasnio da, ako ne važi za njega kao saborskog zastupnika, u potpunosti razumije građane koji ne prijavljuju prijetnje policiji.

- Ako ne važi za mene, potpuno mi je razumljivo zašto osumnjičeni trostruki ubica nije išao policiji da prijavi osobe koje mu prijete, jer čak i da mu jesu prijetile, siguran sam da bi i dalje ostale na slobodi, kao što su ostale i nakon svih tih krivičnih prijava. Iz tog razloga smatram, ukoliko mu tri navedene osobe uistinu jesu prijetile nasiljem i maltretirale ga, da je njegov čin opravdan. Odnijet ću mu kolače u zatvor - rekao je Pernar.

Podsjetimo, splitska policija privela je sinoć Filipa Zavadlava, mladog splitskog pomorca, zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo jučer poslije 15 sati na nekoliko lokacija u samom centru Splita. Rafalima iz automatske puške pokošeni su Marin Boban i Marino Paić, a na putu do bolnice preminuo je i Jurica Torlak.

Ubijeni se dovode u vezu s narkomiljeom, a prema onome što se do sada moglo čuti iz više izvora, Zavadlav se na krvavi pohod odlučio nakon što su on i njegova porodica mjesecima primali prijetnje, jer mu se mlađi brat našao u dugu zbog droge. Po društvenim mrežama dosta je komentara, a mnogi daju podršku Zavadlavu, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.