13.1.2020. 8:34
7
"Ne znam kako bi Srbija preživjela da ostane bez RS-a. Neću da idem tenkovima na Crnu Goru"
Aleksandar Vučić, predsjednik susjedne Srbije, rekao je da je sretan zbog postojanja RS-a, te da može da pomogne Srbima u BiH.

Piše: Haris Ahbabović

- Moramo da se poštujemo i da znamo da RS nema bez Srbije, a ne znam kako bi Srbija preživjela da poslije svega što se dogodilo ostane bez Republike Srpske - rekao je Vučić za Pink.

Predsjednik Srbije je komentirao programski dokument Stranke demokratske akcije (SDA) koji smatra "veoma važnim", te tvrdi da na njega treba "obratiti pažnju, jer se tu govori kako treba da se uklone srpske općine oko Sarajeva i nestane Republika Srpska, de fakto". 

On je kazao da su potrebni dobri odnosi sa cijelom BiH, ali da će Srbija podržavati RS koju voli, te najavio da će uskoro ići i u Drvar u Federaciji BiH da otvori fabriku koju je obećao narodu tamo, prenosi Pink.

Kada je u pitanju Crna Gora, Vučić je rekao i kako je spreman da uvijek razgovara s crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, ali napomenuo i kako treba brinuti o 28,73 posto Srba u Crnoj Gori.

- Neću da idem tenkovima na Crnu Goru, vrijeme srpske gluposti i neodgovornosti je prošlo. Hoću da razgovaram. Oni koji bi da ratuju oni bi da ratuju 24 sata, a 25. sat bi da sjede u kafiću, a neko drugi da za njih ratuje - kazao je Vučić.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.