14.1.2020. 17:55
1
Kosovo prošle godine napustilo 30.000 ljudi
Kosovo je tijekom 2018. napustilo skoro 30.000 građana, što je tri puta više nego 2017. godine, a glavni razlozi zbog kojih odlaze u inozemstvo su povezivanje s članovima obitelji, traženje posla i studiranje, pokazuju podaci Kosovske agencije za statistiku.

Po tim podacima, s Kosova je tijekom 2018. godine, legalnim i ilegalnim tokovima emigriralo 28.164 građana, dok je u istom vremenskom razdoblju na Kosovo došlo oko 7.000 osoba.

"Legalna migracija nastala je zbog spajanja obitelji, brakova, pronalaska posla, stalnog preseljenja (uglavnom u susjedne zemlje), dugoročnih studija, zapošljavanja i tako dalje. Također, tijekom  2018. godine jedan broj migranata je zatražio azil u zemlje EU, uključujući zemlje Europske asocijacije za slobodnu trgovinu EFTA", navodi se u izvješću.

Dodaje se da je značajan broj građana Kosova otišao u Sjedinjene Američke Države, Kanadu i Tursku, prenose mediji.

(Fena)

Kosovo
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.