14.1.2020. 22:02
0
Putin pozvao Milanovića na dan pobjede u Moskvu
Anvar Azimov, ambasador Rusije u Hrvatskoj, danas je lično uručio novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću čestitku od ruskog predsjednika Vladimira Putina povodom njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Kako piše "Jutarnji" Putin je pozvao Milanovića da bude njegov gost u Moskvi na obilježavanju 75. godišnjice  pobjede u Drugom svjetskom ratu, na Dan pobjede. Rusi taj dan u maju obilježavaju kao praznik, i to vojnom paradom u glavnom gradu. 

Ruski predsjednik Milanoviću je izrazio iskrene čestitke povodom njegove pobjede na izborima te ukazao na veliki značaj koji Rusija pridaje odnosima s Hrvatskom.

Predsjedničke čestitke

Inače, Milanoviću pobjedu na izborima čestitali i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, kineski predsjednik Xi Jinping, kao i predsjednici zemalja iz regije i čelni ljudi Rumunij, Bugarske, Litve, Maroka, Jordana, Omana, institucija EU...

Datum inauguracije još nije potvrđen, krajnji rok je 18. februar, ali je moguće da će Milanović zakletvu položiti i koji dan prije. 

Ured predsjednika, piše "Jutarnji" zasigurno će biti manji od dosadašnjeg. Milanović, naime, planira oko sebe okupiti od pet do šest savjetnika, nestranačkih stručnjaka. Na Pantovčak sigurno idu Orsat Miljenić, koji je sada prelomio i on će biti šef Ureda, a Nikola Jelić bit će glasnogovornik. Prema svemu sudeći, savjetnik za sigurnost mogao bi biti Dragan Lozančić, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.