27.1.2020. 19:47
0
Kinez uhapšen u Hrvatskoj jer je pjevao ustaške pjesme
Kinez Sze Yat Lung (44) uhapšen je u Imotskom jer je za vrijeme finala Evropskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španije pjevao ustaške pjesme u jednom lokalnom kafiću.

On je uhapšen nakon što je u javnost dospio snimak iz jednog kafića na području Imotskog. Pjevao je pjesme s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost.

“Osumnjičeni stranac je jutros uhapšen i doveden u stanicu granične policije Imotski. Nad njim je sprovedeno istraživanje. Utvrđeno je da je izvršio prekršaj protiv javnog reda i mira. Osoba će se nakon kriminalističke istrage dovesti na Opšinski sud u Makarskoj”, kazali su u splitskoj policiji za Dalmatinski portal.

Slobodna Dalmacija je javila da je dobio deportaciju iz Hrvatske na tri mjeseca.

Hrvatska javnost Lunga je upoznala prošle godine kada je u Imotskom vikao “Za dom spremni”, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.