30.1.2020. 20:58
0
Italijanska policija tvrdi da je proizvodnja marihuane u Albaniji povećana 12 puta, Rama demantuje
Italijanska policija tvrdi da je proizvodnja marihuane u Albaniji protekle godine povećana 12 puta, što je premijer Edi Rama oštro demantovao, navodeći da takve tvrdnje nemaju uporište u stvarnom životu.

Proizvodnja marihuane u Albaniji povećana je 1.200 odsto, javila je italijanska televizija RAI, pozivajući se na izvještaj policije.

Tvrdnje navedene u ovom izvještaju donekle predstavljaju iznenađenje, jer su albanske vlasti tokom 2014. godine pokrenule seriju akcija protiv uzgajivača marihuane, u kojima je uništeno na hiljade rasada.

Statistika iz tog vremena pokazivala je da je proizvodnja marihuane procjenjivana na polovinu bruto nacionalnog proizvoda Albanije.

Rama je policijski izvještaj nazvao sramotnim, navodeći da podaci iz tog dokumenta “nemaju uporište u stvarnom životu”.

Slično su reagovali i predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova, ali i predstavnici opozicije.

Italijanska policija pak tvrdi da u Albaniji trenutno raste oko 100.000 stabljika marihuane, čime je ta država u samom vrhu proizvođača te droge.

RAI je, takođe, citirao i izjavu tužioca Đakoma Kataldija, koji je objasnio da je proizvodnjom marihuane albanska mafija “akumulirala ogromnu količinu novca, zbog čega je preuzela vodeću ulogu u ostalim kriminalnim aktivnostima širom Evrope”, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.