4.2.2020. 14:20
0
Hospitaliziran muškarac iz Dubrovnika: Sumnja se na koronavirus
Koronavirus i dalje se širi svijetom. Najnoviji podaci govore da je u svijetu 20.606 oboljelih, a od toga 190 izvan Kine. Umrlih je 427. Na području Europske unije je 27 zaraženih.

U Hrvatskoj i dalje nema oboljelih, ali svaki dan pojavi se neki novi sumnjivi slučaj.

Jutros je objavljeno da je hospitaliziran muškarac iz Dubrovnika koji ima blage simptome.

"Hrvatski državljanin u dobi od 30 godina je sinoć hospitaliziran zbog sumnje na koronavirus. Sam pacijent je dobrog općeg stanja. Putovao je na Daleki istok, ali nije bio u samoj Kini. Poduzete su sve predviđene mjere predostrožnosti, nalazi su poslani u Zagreb, a rezultate očekujemo sutra", rekao je za Index ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

"Provedene su mjere prema pacijentu i osoblju. Imamo poseban ulaz, izolaciju, poseban pribor. Jako dobro smo se školovali na dosadašnjim iskustvima ospica i gripe. Oprezniji smo od traženog standarda", poručio je ravnatelj Bekić dodatno za Hinu.

U podne su se javnosti obratili iz HZJZ-a.

Iznijeli su najnovije informacije o koronavirusu. Javnosti se obratio voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a dr. sc. Bernard Kaić. On je također spomenuo slučaj iz Dubrovnika rekavši kako sumnja da će nalaz biti pozitivan.

Kaić je rekao i da je nemoguće da se virus ne pojavi u Hrvatskoj ako se epidemija nastavi.

"Ako se ovako nastavi iduća dva mjeseca, nemoguće je da netko od zaraženih ne dođe u Hrvatsku", zaključio je Kaić i dodao da ipak ne treba paničariti.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.