7.2.2020. 15:33
0
Državljani Srbije na brodu kod Hong Konga nisu zaraženi koronavirusom
Na brodu "World Dream", koji je usidren kod Hong Konga, među 3.600 putnika i članova posade, nalaze se i dva srpska državljana, članova posade, izjavio je za Tanjug srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i istakao da oni nisu zaraženi koronavirusom.

On je pojasnio da je taj brod radi predostrožnosti zadržan u hongkongškoj luci Viktorija, nakon što je utvrđeno da su tri putnika, koji su njime krstarili od 19. do 24. januara na povratku iz Vijetnama, pozitivno testirana na koronavirus.

Dacić je istakao da je Ambasada Srbije u Pekingu stupila u kontakt sa srbijanskim državljanima, koji su dobro i nisu zaraženi.

"Pratit ćemo situaciju u narednim danima i bit ćemo u stalnom kontaktu s našim državljanima", rekao je Dačić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.