13.2.2020. 11:29
0
Hapšenje u Beogradu: Falsifikovali više od dva miliona američkih dolara
FOTO: MUP Srbija
Srbijanski policajci u spektakularnoj akciji uhapsili su M. M. (41), M. M. (43), B. M. (34), i M. M. (35), jer su, kao organizirana kriminalna grupa, falsificirali dva miliona američkih dolara., prenosi Dnevni Avaz.

Ova organizirana kriminalna grupa osumnjičena je da je na teritoriji Srbije i regiona od početka 2019. do februara 2020. godine organizirala štampanje većeg broja falsificiranih novčanica američkih dolara u namjeri da ih na teritoriji Srbije i regiona stavi u opticaj kao prave.

Prema izvještaju Dnevnog Avaza, štampanje se vršilo na tajnim lokacijama u Beogradu i okolici, gdje su osumnjičeni odštampali više od 2.000.000 falsifikovanih američkih dolara. Lažne novčanice su kasnije nudili na prodaju po cijeni od 25 posto nominalne vrijednosti.

Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla 20.564 falsificirane novčanice ukupne vrijednosti od 2.056.400 američkih dolara.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.