27.2.2020. 21:16
0
Kurti od 15. marta ukida takse na sirovine iz BiH i Srbije
Kosovski premijer Albin Kurti danas je na vanrednoj konferenciji za medije u Prištini najavio ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine od 15. marta, a ukidanje svih taksi od 1. aprila na 90 dana.

Sve to, kako je rekao, bit će realizovano ako Srbija prekine kampanju u svijetu za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i obaveže se da će pokrenuti uklanjanje trgovinskih barijera s Kosovom, prenosi Tanjug.

On je rekao da je ukidanje taksi na uvoz sirovina "znak dobre volje za rješavanje problema i odnosa", te da "očekuje da Vlada Srbije odgovori prekidom kampanje i uklanjanjem ostalih netarifnih prepreka".

Kako prenosi Gazeta ekspres, dodao je da će, ako Srbija pozitivno odgovori na taj poziv, od 1. aprila takse biti potpuno ukinute na period od 90 dana.

Kurti je rekao da će, ako srbijanska strana ne odgovori pozitivno, takse biti potpuno vraćene od 15. juna.

Na pres konferenciji, na kojoj su bili i kosovski privrednici, Kurti je poručio da će kosovska vlada naredne sedmice donijeti odluku o ukidanju takse na uvoz sirovina, a da će ona stupiti na snagu 15. marta.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.