28.2.2020. 17:14
0
Hrvatska: Djevojka prvog zaraženog od koronavirusa ipak je pozitivna
Djevojci prvog zaraženog koronavirusom u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Utvrđeno je to tek nakon trećeg testiranja.

Ona se trenutno nalazi u zaraznoj bolnici Fran Mihaljević, a prije toga je bila u samo izolaciji. Ona se i dalje osjeća dobro te ne pokazuje simptome bolesti.

Podsjetimo, jutros je objavljeno da su u Hrvatskoj detektirana još dva nova slučaja zaraze korona virusom. Uz braću blizance iz Zagreba i mlađeg muškarca iz Splita, pojavila su se još dva slučaja zaraze – jedan u Zagrebu i drugi u Rijeci. Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je potvrdio da su oba nova zaražena bila u kontaktu s prvim slučajevima, a “Večernji list” sad doznaje da je jedna od dva nova pacijenta djevojka prvozaraženog.

Kako je jutros istaknula ravnateljica klinike Fran Mihaljević, Alemka Markotić, oba nova zaražena su u bolnici bila od pojave zaraze njihovih bližnjih. Treća osoba zaražena u Zagrebu, istaknula je, mlađa je osoba i pozitivna je na treći uzorak koji su joj napravili. Nije htjela otkriti o kome se radi, ali za pretpostaviti je bilo da je riječ o djevojci prvog zaraženog, koja je na prva dva testa bila negativna. Druga zaražena osoba u Rijeci je srednje dobi.

– Pozitivan je treći uzorak koji smo iz dodatnog opreza uzeli kod drugog kontakta našeg bolesnika u klinici i taj je nalaz blago pozitivan i osoba više nema simptome i sve je u redu. Drugi pozitivan je također kućni kontakt od bolesnika u Rijeci i isto se jedno i drugo osjećaju dobro i nema nikakvih problema. Dojam je da su to sada više manje kućne infekcije, što nas navodi na razmišljanje da je kod bližih kontakata lakši prijenos infekcije – istaknula je.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.