4.3.2020. 9:15
0
Hrvatska vojska spremna izaći na granicu zbog migranata
Novi načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Republike Hrvatske, viceadmiral Robert Hranj rekao je jučer, vezano za moguće slanje Hrvatske vojske na granicu zbog migrantske krize, kako je vojska spremna za pomoć policiji i može pružiti logističku podršku

U skladu sa sadašnjim odredbama zakona HV može pružiti ekstenzivnu logističku podršku - transporta, medicinske evakuacije, izgradnje kampova, medicinsku, veterinarsku i inžinjersku podršku, rekao je gostujući u ''Temi dana'' HTV-a.

"Vojska ima operativne planove i namjenski organizirane snage koje bi se po odluci aktivirale u prigraničnim područjima, istok, centar, sjever, more i u zraku. U prvoj fazi bit će spremno 2.500 vojnika, a mogu se mobilizirati i više ovisno o odluci političkih struktura", istaknuo je viceadmiral Hranj, koji je ranije preuzeo dužnost na svečanosti u Ministarstvu odbrane.


(Patria)

Migranti
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.