4.3.2020. 13:35
0
Srbija: Vučić raspisao parlamentarne izbore za 26. april
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je parlamentarne izbore u Republici Srbiji za nedjelju, 26. apirl 2020. godine.
 "Svim sudionicima želim uspjeh i prije svega da u čitavoj kampanji bude demokratska atmosfera, da se politički protivnici poštuju, a izlaze s različitim stavovima, argumentima. Da kampanja bude borbena, ali mirna i da ljudi mogu donijeti najbolji sud o politici koja je prethodila, ali i o politici koja treba doprinijeti boljoj budućnosti naše zemlje", kazao je Vučić, objavljeno je na službenim stranicama Predsjednika Srbije.

Prethodno je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala izbore za odbornike skupština gradova i skupština općina u Srbiji, također, za 26. aprila.

 Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština općina u Srbiji se ne odnosi na općine u kojima su održani izvanredni izbori, prenosi Tanjug.

Za isti dan izbore za poslanike u Skupštini Vojvodine raspisao je predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i predsjednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević za izbor odbornika u svih 17 gradskih općina Beograda.

(FENA)
  
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.