16.3.2020. 21:45
0
Crna Gora jedina u Evropi bez zaraženih koronavirusom, ipak poduzimaju sve mjere: Pizemljili avione, obustavljen željeznički i drumski saobraćaj
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore, donijelo je odluku o privremenom obustavljanju međunarodnog putničkog željezničkog saobraćaj, kao i autobuski prijevoz putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Također, odlučeno je da "Montenegro Airlines" privremeno obustavlja letove.  


Nacionalno koordinaciono tijelo sinoć je odlučilo da Crna Gora zatvori granične prijelaze za sve strance, osim za one sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, prenosi CDM.


ove privremene mjere zaštite građana od COVID19 uvedene su jučer u Crnoj Gori: 

•zabrana ulaska strancima (osim onima sa boravkom u CG i osim za promet robe)
•obavezna samoizolacija putnika iz inostranstva
•zabrana ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste
•zatvaranje disko i noćnih klubova, kafića, kafana, kafeterija, restorana, barova, dječjih igraonica, fitnes centara, kazina, kladionica i kockarnica.
•ogrančenje broja kupaca – max 50 u objektu, a na pijacama i tržnicama max 100 zabrana ulaska strancima (osim onima sa boravkom u CG i osim za promet robe)
•obavezna samoizolacija putnika iz inostranstva
•zabrana ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.