22.3.2020. 11:04
0
Nakon zemljotresa u Zagrebu, porodilište u haotičnom stanju
Društvene mreže prepune su fotografija, nakon niza zemljotresa koji su jutros pogodili glavni grad Hrvatske.

Epicentar zemljotresa bio je sedam kilometara od Zagreba. Četiri zemljotresa do sada su pogodila ovo područje, prvi je zabilježen u 6.24 sata, koji je iznosio 5,5 steperni prema Richteru. Drugi zemljotres bio je nešto slabiji 5.0 stepeni, kao i ostala dva.

Stanovnici su u panici napustili svoje domove, a iz Kriznog štaba im je prporučeno da drže rastojanje od 1 do 2 m zbog koronavirusa. 

Može se reći da je najgore prošlo porodilište u Petrovoj bolnici. Porodilje su s bebama, u naručjima, izašle u bolnički krug. Zgrada porodilišta je pretrpila značajna oštećenja. 

(Nermana Crnčalo)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.