29.3.2020. 8:55
0
Ovako to rade Crnogorci: Policija objavila snimak političara koji je kršio mjere samoizolacije
Zbog kršenja kućne samoizolacije uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, dvije osobe iz Podgorice privedene su u karantin, objavljeno je na Twittwer nalogu Uprave policije.

Kako se navodu u saopćenju, radi se o predsjedniku Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i njegova supruga Marina odvedeni su u karantin u Sutomoru zbog kršenja samoizolacije.

- Njima je uručeno rješenje o karantinu da se uz pratnju policije i zdravstveno sanitarnog inspektora sprovedu u karantin zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - saopćeno je ranije iz Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

Oni su osumnjičeni da su napustili stan u kojem je trebalo da borave tokom samoizolacije.


propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. #CoronaInfoCG @VladaCG


- Državni tužilac je naložio policiji da protiv njih podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - navode iz Tužilaštva.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.