7.4.2020. 15:00
0
Srbija: Koronavirus ušao u još jedan dom za stare
Novi virus ušao je u dom za stara lica "Stara pruga" u Umci kod Obrenovca, a ranije i u dom "Doživjeti stotu". Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kazao je da su svi zaraženi stabilno, napominjući da su u domovima podignute mere predostrožnosti.

U domu za stara lica "Stara pruga" pozitivno je 14 korisnika, od 19, kao i jedan radnik.

Koronavirus se ranije pojavio i u zemunskom domu "Doživjeti stotu" gdje je zaraženo 11 stanara, vlasnica doma i jedan zaposleni.

Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kaže za RTS da su svi zaraženi u domu "Stara pruga" prebačeni u bolnicu "Dragiša Mišović", dok su ostali korisnici i radnici izmješteni. Prema njegovim riječima, svi zaraženi su stabilno i nemaju simptome.

Navodi da su sve mere podignute, dodajući da na Viberu postoji grupa u kojoj su predstavnici svih domova, ali i ministar, te se informacije razmjenjuju iz minuta u minut.

"Razmjenjuju se i instrukcije i nalozi, dobićemo i mere. Situacija je stabilna, svi su predani svom poslu, svi ozbiljno shvataju situaciju. U svim evropskim zemljama ima zaraženih u svim domovima, nadam se da se to neće ponoviti kod nas", napominje Milovanović. Ističe da je Udruženje dobilo svu neophodnu opremu, koju dalje deli domovima. Milovanović ukazuje da bez dozvole u domove ne može da uđe niko osim hitne pomoći i ljekara sudske medicine. Svi ostali moraju da traže saglasnost resornog ministarstva.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.