9.4.2020. 9:45
0
Srbija u karantinu od petka do ponedjeljka
Građani Srbije provest će ovog vikenda 60 sati u karanteni, potvrdila je u sinoć premijerka Ana Brnabić objašnjavajući nove restriktivne mjere za suzbijanje korovanivus koje počinju u petak u 17 sati, a završavaju u ponedjeljak u 5 sati ujutro.

Brnabić je za TV Prva izjavila da se Srbija uvođenjem policijskog sata tokom vikenda pokušava izvući iz pete sedmice borbe protiv virusa nakon što se pokazalo da su vikendi problem jer se ljudi druže i zanemaruju mjere socijalnog distanciranja.

"Sada je kraj pete sedmice, zdravstveni sistem je na nogama", rekla je Brnabić i najavila da će još nekoliko bolnica u Srbiji biti pretvoreno u tzv. covid bolnice.

Ona je rekla da stručnjaci preporučuju prekidanje socijalnih kontakata kako bi se onemogućio prijenos virusa, ali se nastoji izbjeći 24-satnu karantinu, a ograničenje za vikend je "korak između".


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.