12.5.2020. 22:15
1
Raste napetost u Crnoj Gori: Policija hapsi vladiku i sveštenike?
Napeto je večeras u Nikšiću, gdje je policija krenula u akciju uručivanja naloga sa saslušanja.

Kako prenose crnogorski mediji, nikšićka policija u Parohijskom domu uručuje naloge za saslušanja vladici budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika, kako bi prikupili informacije o današnjoj litiji u tom gradu, piše Oslobođenje.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću policija uručuje naloge za saslušanja Joanikiju i sveštenicima SPC zbog kršenja mjera Nacionlnog koordinacionog tijela, potvrđeno je CdM-u iz policije.

Srpska pravoslavna crkva je u Nikšiću organizovala liturgiju i litiju na praznik Svetog Vasilija Ostroškog na na kojoj se okupio veći broj građana uprkos zabrani javnih okupljanja, prenosi CDM. 

Ranije večeras NKT je pozvalo Tužilaštvo da hitno reaguje zbog dešavanja u Nikšiću i ocijenilo da je Nikšić u epidemiološkom riziku.

Kako su sveštenici kazali "Vijestima", policija želi da ih do stanice policije odveze maricom i još uvijek su svi u Parohijskom domu.



(Lejla Trle) 

Crna Gora
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.