13.5.2020. 22:34
0
Pljevlja: Policija zasuta kamenicama, četiri policajca povrijeđena, uhapšeni izgrednici
U Pljevljima je večeras došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policiajce i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali živote službenika Uprave policije.

“Četiri službenika Centra bezbjednosti Pljevlja Zdravko Mrdović, Viktor Bojović, Igor Novović i Miljan Damjanović su povrijeđeni”, naveli su u Upravi policije.

U ulici Kralja Petra se okupio veći broja građana suprotno naredbi Ministarstva zdravlja o zabrani javnih okupljanja.

Nakon više upozorenja i naređenja službenika policije okupljena masa se oglušila o naređenja i u pravcu policajaca počela da baca kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva.

Brzom i efikasnom akcijom obezbijeđen je stabilan red i mir a u toku je i privođenje odgovornih za ovaj incident, piše CDM. 

“Policija je upotrijebila suzavac nakon čega su okupljeni građani počeli da se razilaze. Veliki broj okupljenih je bio maskiran i mlađe životne dobi. U toku su je privođenje više osoba odgovornih za incidente ali i dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju svih vinovnika”, naglasili su u Upravi policije.

Građani koji su se okupili traže da se episkop budimljansko nikšićki Joanikije i sedam sveštenika puste iz pritvora.


(Lejla Trle) 

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.