24.5.2020. 15:00
0
Bez Bajram-namaza: Muslimani Kosova pomiješanih osjećanja na Ramazanski bajram
Po završetku mjeseca ramazana, muslimani širom svijeta danas proslavljaju blagdan Ramazanski bajram.

Na Kosovu je zbog pandemije koronavirusa bajramska molitva obavljena bez prisustva vjernika, prenosi kosovska gazetaexpress.

Samo uži krug predstavnika Islamske zajednice Kosova bio je prisutan na molitvi u Velikoj džamiji u Prištini.

Kosovski muftija Naim Tërnava rekao je da danas osjeća pomiješana osjećanja, jer, kako je rekao, prvi put se tokom bajrama obraća bez prisustva vjernika u džamiji.

"Suočeni s pandemijama, naše institucije dale su sve od sebe za očuvanje zdravlja našeg stanovništva, za šta zaslužuju našu zahvalnost i poštovanje. Posebna zahvalu na ovom velikom svečanom danu, nesumnjivo zaslužuju naši divni ljudi, koji su u visokoj mjeri i odgovorno izvršili upute i preporuke naših odgovornih i stručnih institucija", kazao je Tërnava.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.