27.5.2020. 22:10
0
Vučić: Nećemo zatvarati granice
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nikakvu sumnju da je odluka Crne Gore da njezine granice od 1. juna ne budu otvorene za državljane Srbije, politička odluka.

Vučić je kazao da Srbija neće donositi odluku o zaustavljanju državljana Crne Gore na svojim granicama.

- Držat ćemo granice otvorenim jer mislimo da je to u evropskom ali i srpskom duhu, u duhu dobrih i prijateljskih odnosa. Ne zaboravite da bismo zatvaranjem granice kažnjavali i 30 posto Srba koji tamo žive, a ne želimo da kažnjavamo ni druge koji žive u Crnoj Gori - rekao je Vučić.

On je upitao kako je Podgorica odlučila da otvori granice za državljane Njemačke ako ta zemlja kako je rekao, "ima 30 puta više mrtvih od Srbije, a tko zna koliko više zaraženih koronavirusom".


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.