28.5.2020. 10:11
0
Kon: Srbija na izlasku iz epidemije
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je u četvrtak kako je Srbija na izlasku iz epidemije te da ulazi u razdoblje sporadičnog javljanja korona virusa, navodeći da se takozvani "džepovi" mogu javljati i tijekom lipnja.

"Definitivno izlazimo iz razdoblja epidemije. Tokom jučerašnjeg dana smo bili na 0,8 posto pozitivnih od broja testiranih. Kada padne ispod 0,5, to je sporadično javljanje", istaknuo je Kon za RTS.

Kazao je kako za sada nema govora o otvaranju staračkih domova.

Po Konovim riječima, dok je virus u cirkulaciji, on može ući u kolektiv gdje su osjetljivi, kao što su domovi za njegu starih.

"Otvaranje domova za sada ne, onog trenutka kad ne bude virusa u cirkulaciji, onda će to biti adekvatno popraćeno", kazao je Kon.

Govoreći o testiranju na antitijela, Kon je rekao da građanin, ukoliko ima pozitivan nalaz, treba otići kod liječnika, odnosno infektologa, virologa ili imunologa.

"Oni moraju biti ispitani i da im liječnici objasne što dalje. Anketiranje te osobe potrebno je da se vidi gdje je moglo doći do zaraze", objasnio je doktor.

Kako je kazao, zaštitne maske će biti obavezujuće za sve starije od 65 godina i kronične bolesnike i u nastupajućem razdoblju tijekom ljeta.

"Dok ne objavimo da nema virusa uopće i rezultat ne bude ''nula''. Kasnije se i oni mogu opustiti", zaključio je Kon.



(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.