28.6.2020. 18:28
0
U Novom Pazaru stanje alarmantno: Vojska ispred bolnice, nabavljaju se i limeni sanduci
U Novom Pazaru broj oboljelih od koronavirusa dostigao je 508, nakon čega je uvedena vanredna situacija.

Na društvenim mrežama kruže informacije o pretrpanosti bolničkih soba, a jednu trudnicu su smjestili u crvenu zonu. Pored toga, Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru donio je naredbu o hitnoj nabavci 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru objavio je danas da je u petak kod još 17 osoba potvrdio prisustvo koronavirusa, tako da je ukupan broj inficiranih porastao na 508, piše Sandžak press.

Na internetu su se pojavili i snimci sa Infektivnog odjeljenja koji ukazuju na alarmantno stanje u bolnici. Tako je jedna trudnica dovedena u crvenu zonu, gdje se nalaze pacijenti sa teškom kliničkom slikom.

Vojska ispred bolnice formira šatore, koji su kako se čini za trijažu, ispred grudnog odjeljenja u kojem su smješteni najteži slučajevi oboljelih od koronavirusa. Gradom kruže razne priče o broju preminulih od koronavirusa, ali za sada o tome nema zvaničnih informacija.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je jučer, u subotu drugi dan vanrednog stanja, raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.