8.7.2020. 15:15
0
Vučić danas poručio: Riječ je o licu vrlo loše prošlosti, koji je osuđivan za razna krivična djela. To su notorne laži!
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se danas građanima Srbije i javnosti nakon velikih sinoćnjih protesta na ulicama Beograda.

U protestima je povrijeđen veliki broj demonstranata, ali i policajaca, ali je isto tako pretučen veliki broj ljudi koji se nalazio na ulicama Beograda od strane policije.

Povrijeđena su 43 policajca, te 17 demonstranata.

"Sinoć ste bili svjedoci agresivnog političkog protesta, koji je protuzakonit i koji nije prijavljen policiji. Dogodilo se to da su tu bila lica desničarske orijentacije, a bilo je i onih koji su mislili da su tu zbog korone i zbog razumljivog nezadovoljstva zbog pooštravanja mjera. Ekstremisti desničarskih organizacija su napali Skupštinu Srbije, što je teško krivično djelo. Više sati su brutalno napadali policiju, kamenovali ih, tukli i udarali ih na sve moguće načine. Policija se ponašala dostojanstveno, trpila sve i odgovorila tek kada su ta lica zauzela hol Skupštine Srbije. Posao policije svugdje u svijetu je da zaštiti najvažnije državne objekte. Tu nije bio kraj svemu. Taj politički skup je bio dobro organizovan", rekao je danas Vučić, te nastavio:

Govoreći o licima koja se spominju u medijima nakon protesta, Vučić je rekao sljedeće:

"Riječ je o notornoj laži o čovjeku koji je predstavljen kao sin čovjeka koji je preminuo u zemunskoj bolnici jer nije bilo respiratora. Zemunska bolnica je druga ili treća po broju respiratora i nikada nam nije nijedan nedostajao. Riječ je o licu vrlo loše prošlosti, koji je osuđivan za razna krivična djela", rekao je Vučić.

"Drugi čovjek se lažno predstavlja kao poljoprivrednik, višestruko osuđivano lice iz krimogene sredine. Dobro znamo sa kim imamo posla i nemojte nam od njih praviti junake. Mislite da ćete Srbijuj time da uplašite, da će normalna Srbija da odstupi od batinaša. Mi ćemo štiti Srbiju", rekao je Vučić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.