9.7.2020. 20:41
0
Uživo: Širom Srbije počeli novi protesti, za sada je mirno
U gradovima širom Srbije treći dan za redom počinju demonstracije protiv stanja u državi i ponašanja vlasti.

19.30 Demonstranti u Beogradu posjedali su na duž ulice kod Skupštine Srbije. Konjica i Žandarmerija je s druge strane Skupštine. 

Protesti su na isti način počeli i u Nišu i u Kraljevu. Protestvuje se i u Novom Sadu, Vranju, Čačku.

19.00  Ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku preko puta Skupštine počelo je okupljanje građana koji su na protest pozivani i danas preko društvenih mreža.

Dragana Rakić iz DS pozvala je građane da i večeras izađu na ulice, javlja Danas.rs.

Kako je javila televizija Prva, trenutno se na tim lokacijama nalazi stotinak građana, dok su jake policijske snage raspoređene oko zgrade Narodne skupštine, kao i ispred Predsjedništva Srbije.

Građani su za današnji protest preko društvenih mreža obaviješteni da će se „protestovati sjedeći“ da bi se razlikovali od onih koji su došli da izazovu nasilje.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povrijeđeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

Informacija da je preminuo mladić kojeg je policija sinoć pretukla na Terazijama – nije tačna, saopštio je danas Beogradski centar za ljudska prava.

Savez antifašista Vojvodine zgrožen je poređenjem predsednika Aleksandra Vučića koji je izjavio da „ni Hortijevi fašisti nisu oštetili Gradsku kuću u Novom Sadu“.

Inicijativa žena Srbije pozvala je zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova da budu policajci, „a ne panduri“ i da večeras odbiju da postupe po nezakonitim naređenjima.

Načelnik Policijske uprave Niš, Slaviša Virijević, demantovao je danas objave sa društvenim mreža da je sinoć prilikom protesta ispred zgrade Policijske uprave, navodno naredio „da se policija povuče u zgradu“.

Zaštitnik građana saopštio je danas da je utvrđeno direktnim uvidom na terenu tokom javnog okupljanja građana u sredu u centru Beograda da Zaštitnik građana saopštio je danas da je utvrđeno direktnim uvidom na terenu tokom javnog okupljanja građana u sredu u centru Beograda da policija nije koristila prekomernu silu prema učesnicima.




(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.