10.7.2020. 13:29
0
Na Zrću je velik broj partijanera, gradonačelnik traži zabranu svih zabava
Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije, nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

Prema zadnjim podacima sustava eVisitor, na području Grada Novalje boravi 8872 turista u komercijalnom smještaju, ne računajući vikendaše, što iznosi 62 posto gostiju u odnosu na isti dan prošle godine.

Među njima je značajan broj mladih partijanera koji dolaze na Zrće, iako je većina partyja i festivala otkazana.

Kako je istakao predsjednik Stožera i gradonačelnik Novalje Ante Dabo „ti mladi ljudi nisu niti približno u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera“.

“U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera s virusom covid-19 nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalnog žarišta virusa. S obzirom na ove iznesene činjenice predlažemo nacionalnom Stožeru da donese Odluku o zabrani održavanja svih festivala (većih ili manjih), partyja i koncerata na plaži Zrće i Katarelac koji je u sastavu Općine Kolan. Stožer civilne zaštite Grada Novalje zajedno sa inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom pratit će provedbu protuepidemijskih mjera na području Grada cijelu turističku sezonu. Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza. Nakon upozorenja i kontrola koje su već ovih dana u tijeku, Stožer je spreman dislocirati javni gradski prijevoz s lokacije rotora Stari mlin na lokaciju Autobusni kolodvor, a u krajnosti i ukinuti javni gradski prijevoz za sezonu 2020.”, ističe gradonačelnik Ante Dabo u saopštenju lokalnog stožera,piše Index.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.