12.7.2020. 12:46
0
Crna Gora pooštrila mjere za državljane Srbije koji dolaze u ovu zemlju
Pooštreni su uslovi ulaska osobama nekomercijalnim i povremenim zračnim saobraćajem iz Srbije u Crnu Goru, zbog izuzetno složene epidemiološke situacije u toj zemlji. Ovo je potvrdilo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore.

Putnici i posada aviona prilikom ulaska u Crnu Goru moraju da posjeduju negativan PCR test na Covid-19, ne stariji od 72 sata i izdat od registrirane laboratorije, u skladu sa preporukama crnogorskog Instituta za javno zdravlje. Također, moraju posjedovati i rezervaciju u hotelima ako borave u Crnoj Gori, pojasnili su iz crnogorske Vlade.

Operator zrakoplova mora 48 sati prije planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma zahtjev za odobrenje leta koji pored redovnih informacija mora sadržati ime i prezime putnika i posade ako borave u Crnoj Gori.

- Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let - navodi se u saopćenju.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.