30.7.2020. 20:38
0
Gradonačelnik naložio testiranje vatrogasaca na droge: Imao je razlog
Gradonačelnik Vrgorca u Hrvatskoj Ante Pranić naložio je da se svi pripadnici u tamošnjem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu nenajavljeno testiraju na prisustvo opojnih sredstava.

Kazao je da ne želi okretati glavu od toga da neki od vrgoračkih vatrogasaca znaju zapaliti 'joint'.

"Dosta! Nakon određenih reakcija građana, danas sam dao nalog zapovjedniku naših vatrogasaca da svi u DVD-u koje financiramo javnim novcem obave izvanredni liječnički pregled i kontrolu na moguće prisustvo nedozvoljenih opojnih sredstava. Iako je današnji nenajavljeni pregled bio obavezan, pregled nisu obavili baš svi iz njima znanih razloga. Pohvaljujem većinu koja se odazvala i zadovoljila rezultatima", naveo je na svom Facebook profilu prije pet dana.

Napisao je i da je to bila druga nenajavljena kontrola nakon prve provedene u decembru 2019. godine, kada je, kako je rekao za 24sata.hr, nekoliko vatrogasaca bilo pozitivno na test na narkotike.

"Nakon žutih kartona, idu crveni pa kome pravo, kome krivo. Nemam ovlasti u radu DVD-a, ali dok sam gradonačelnik ne mislim financirati one koje izbjegavaju testove, a još manje više biti slijep kraj zdravih očiju. I ne samo to ovaj status pročitat će mnogi pa ću biti do kraja jasan. Do sada sam molio odgovorne u MUP-u da krenu rješavati problem narkotika na našim ulicama. Granično smo mjesto. Krenite u akcije i prestanite voditi politiku nezamjeranja u malom gradu inače je pitanje vremena kada će se pojaviti još jedan Filip Zavadlav", stoji u njegovom Facebook statusu.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.