7.8.2020. 20:15
1
Vučić uvjerava građane Srbije: Oko 2.000 pacijenata u bolnicama manje nego prije deset dana
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, prema današnjim podacima, za oko 2.000 osoba manje hospitalizirano nego prije deset dana ili 15 dana, dodajući treba da "budemo još odgovorniji i još ozbiljniji". Najavio je da nova kovid bolnica počinje u ponedjeljak da se gradi u Kruševcu, a da se kreće sa obnovom bolnica u nekoliko gradova.

U ponedjeljak kreće izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu, to je važno pred jesen i zbog korone i zbog ukrštanja sa gripom, rekao je na konferenciji za novinare.

On je zahvalio zdravstvenim radnicima na naporu koji ulažu, i dodao da "moramo posebno da počnemo da brinemo o našim ljekarima i medicinskim sestrama", da jedan broj njih mora da dobije odmor, da bi bili pripremljeni na jesen.

Moramo da vodimo računa i o ostalim pacijentima, dodao je, navodeći da su i u ovom periodu primani svi hitni i onkološki slučajevi. Na onkološkom Institutu u Beograda prvi put nemamo listu čekanja za operaciju karcinoma dojke, čestitam tim ljekarima, rekao je i dodao da i to mora brže, da ne čekaju duže od nekoliko dana.

Naveo je da se već neko vrijeme rade bolnice u Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci, Prokuplju, a da će se krenuti sa punom obnovom bolnica u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji.

Također, idemo u izgradnju dva dodatna onkološka bloka, sa dva nova akceleratora, u KCB Bežanijska kosa, rekao je Vučić. "Radovi na Infektivnoj klinici se nastavljaju ubrzano", dodao je.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.