26.8.2020. 15:42
0
Protiv Čede Jovanovića bit će podnijete krivična i dvije prekršajne prijave
Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP), saslušan je u policiji i protiv njega je podnesena krivična prijava zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda.

Prijava je podnijeta zbog incidenta koji se dogodio prije više od mjesec dana na Novom Beogradu, javila je "Nova.rs", prenosi N1.

Kako je saopćilo Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu, Jovanović je u policiji saslušan 21. avgusta.

"Čedomir Jovanovic je povodom aktuelnih događaja dana 21.08.2020. godine dao izjavu u Policijskoj stanici Novi Beograd, te je naloženo da se protiv istog Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnese krivična prijava zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda iz člana 122 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, kao i dvije prekršajne prijave nadležnom organu povodom kršenja samoizolacije zbog prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti", navodi se u saopćenju.

Protiv Jovanovića prijavu su podnijeli oštećeni Žarko Ivković i Dejan Dubajić.

Jovanović je 18. jula na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar".

Incident se dogodio oko 17 sati u Ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP vlasniku klinike Žarku Ivkoviću reketom za tenis zadao više udaraca u glavu i tijelo. Jovanović je, kako su ispričali očevici, izašao iz crnog džipa i napao čovjeka.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.