31.8.2020. 18:18
0
Vučić: Mi nemamo bližih od Crnogoraca
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će po objavljivanju zvaničnih rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori čestitati pobjednicima i onima koji obezbijede većinu u parlamentu.

"Očekujem pristojnu, normalnu, dobru saradnju. Ne vjerujem u bilo kakvu nestabilnost, ne vjerujem u bilo kakve sukobe. Uvjeren sam da će Crna Gora imati snage da sačuva svoj mir", rekao je Vučić novinarima na Bledu, u Sloveniji, gdje učestvuje na Bledskom strateškom forumu.

On je dodao da je zadovoljan "smirenom, razumnom i racionalnom reakcijom" koju Srbija pokazuje, misleći na reakcije zvaničnika.

"A Crnoj Gori želim sve najbolje i želim joj da ima veoma, veoma bliske odnose sa Srbijom kao što sam to uvijek želio. Mi bližih nemamo", poručio je Vučić.

On je naveo da misli i da ljudi u Crnoj Gori žele da vide najbliže odnose sa Srbijom bez obzira kojoj naciji pripadaju.

Vučić je ponovio da je za njega važno da se "svijest srpskog naroda podigla".

"To je bitno za nas, a na građanima Crne Gore je da donose odluke", dodao je.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.