22.9.2020. 11:06
0
Zarobio i maltretirao djevojku, spasila se skokom kroz prozor
Općinsko državno tužilaštvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja 43-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg terete da je protivpravno oduzeo slobodu svojoj djevojci.

Protiv njega je pokrenuta istraga.

Tužioci sumnjaju da je okrivljeni 43-godišnjak od 15. septembra 2020. do 16. septembra 2020. u Zagrebu, u stanu u kojem su zajedno stanovali, zaključao svoju djevojku i prema njoj bio verbalno i fizički nasilan, kao i da ju je vrijeđao pogrdnim imenima i fizički napadao te joj uzeo mobitel, pišu hrvatski mediji.

Djevojka je pobjegla skokom kroz prozor stana zadobivši pritom teške tjelesne povrede.

Državno tužilaštvo podnijelo je sucu istrage prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Sudija istrage prihvatio je prijedlog državnog tužilaštva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.