25.9.2020. 19:57
0
Nevrijeme pogodilo Crnu Goru, neki gradovi pod vodom
Snažno nevrijeme pogodilo je Crnu Goru. Kotor i Tivat su pod vodom, a kiša je stvorila probleme i na Cetinju.

Jaka kiša, koja je tokom noći i u popodnevnim satima padala na Cetinju, uzrokovala je niz problema na teritoriji grada. Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, prema riječima komandira Peđe Moštrokola, u intervalu od nepunih pola sata imala je deset intervencija na različitim lokacijama. Situacija je sada stabilna.

Nevrijeme praćeno obilnim padavinama i danas donosi probleme u Kotoru, ekipe Komunalnog i ostalih općinskih službi su stalno na terenu, prenosi Radio Kotor.

Nakon obilnih padavina tokom dana, kružni tok na Solilima je većim dijelom pod vodom, a problema je bilo i na Jadranskoj magistrali, u Vrijesu, Kukuljini, a bujice i blato donijele su probleme i na Seljanovu, prenosi radio Tivat.

Kako prenosi radio Tivat i gradska riva Pine bila je poplavljena.  Radnici Komunalnog, Vodovoda i kanalizacije i pripadnici Službe zaštite i spašavanja su na terenu. 

Iz Uprave policije pozvali su na oprez na putevima zbog najavljenih vremenskih nepogoda. Direktorat MUP-a takođe je izdao upozorenje da nas očekuju intenzivne padavine.

Meteorolozi za sutra najavljuju umjereno do potpuno oblačno vrijeme, mjestimično kišu ili pljusak i grmljavinu, češće u južnim i centralnim predjelima.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.