6.10.2020. 11:07
0
Abazović: Nemamo vremena za gubljenje, nadam se skorom formiranju vlade
Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović poručio je da Crna Gora nema više vremena za gubljenje, te da se nada skorom formiranju vlade u korist građana.

On je na svom Twitter nalogu napisao da je dobro što je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović pozvao nosioce lista koje su pobijedile na parlamentarnim izborima na konsultacije o mandataru za sastav Vlade.

“Crna Gora je u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi i nemamo vremena za gubljenje. Nadam se skorom formiranju vlade u korist građana”, naveo je Abazović.

On je razgovarao sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem o formiranju nove vlade.

Izvor “Vijesti” navodi da su oni pokušali da premoste različita viđenja kako treba da izgleda prva vlada koju ne sastavlja DPS mandatar.

Abazović je ostao na svojim pozicijama čvrste podrške mandataru Zdravku Krivokapiću, dok su istovremeno, funkcioneri DF-a izrazili velike sumnje u sposobnosti Krivokapića i njegovog tima da formiraju spisak ministara nove vlade kao i želju da oni kadriraju.

Đukanović je uputio poziv na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore, nosiocima lista koalicija: „Za budućnost Crne Gore“ Zdravku Krivokapiću, „Mir je naša nacija“ Aleksi Bečiću i „Crno na bijelo“ Dritanu Abazoviću, koje su nakon konstitutivne sjednice održane 23. septembra 2020. dostavile predlog za mandatara, potpisan od strane 41 poslanika.


(Patria)







0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.