12.10.2020. 13:44
0
Objavljeni detalji o napadaču u Zagrebu, ostavio je i poruku na Facebooku
Napadač koji je sa više hitaca teško ranio policajca na Markovom trgu u jutarnjim satima 12. oktobra 2020. godine, nakon čega je izvršio samoubistvo - odmah nakon pucnjave ostavio je poruku na Facebooku. Policija je objavila i detalje o njemu.

Mediji su prenijeli da se radi o 22-godišnjem mladiću, koji dolazi iz Kutine, dolazi iz braniteljske porodice - a njegovi motivi nisu poznati.

Napadač je odmah nakon napada na Facebooku ostavio poruku, prenosi Index.hr.

U poruci piše da mu je "dosta prijevara i gaženja ljudskih vrijednosti" te da netko za to mora odgovarati.

Policija je ranije objavila detalje o napadaču: "Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva policajca jutros na Trgu sv. marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim inromacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba od ranije nije poznata policijskim službenicima", navodi se na Twitteru Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.


Podsjetimo, jutros u 8:05 na Markovom trgu u Zagrebu dogodio se napad. Upucan je policajac, a napadač je kasnije počinio samoubojstvo na Jabukovcu. Policijski uviđaji još uvijek traju, a ozlijeđeni policajac je na operaciji, prenosi N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.