14.10.2020. 9:53
0
Vulin nakon poruke Izetbegoviću, poručio Komšiću: Daleko je njemu Beograd, neka brine o svojoj zemlji
Komentirajući sastanak u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, član Predsjendištva Bosne i Hercegovine Željko Komšić jučer je kazao da je "negdje pročitao da su navodno razgovarali o evropskoj perspektivi".

-Kakva je ta perspektiva po njihovom shvaćanju dovoljno govori da su upravo isti dan kadrovi HDZ-a i SNSD-a oborili Zakon o javnim nabavkama, tako da je njihova priča evropskoj perspektivi potpuno deplasirana, štaviše da se iza svega kriju neki drugi motivi, koji su ako hoćete ugrožavanje te evropske perspektive BiH, smatra Komšić.

-EU perspektive svake zemlje kandidata iznad svega ugrožava nestabilnost. Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gdje SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH, ustvrdio je Vulin reagujući na izjavu Željka Komšića.

-Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i prijeti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani prostom većinom bez njihove volje. Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog prije nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsjednika. Daleko je njemu Beograd, izjavio je Vulin.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.