16.10.2020. 10:25
0
Hrvatska: U jednom danu 1.131 novi slučaj zaraze!
Nakon što je nekoliko dana bilo više od 700 slučajeva dnevno danas je u Hrvatskoj najcrnji dan od početka pandemije. U posljednja 24 sata zabilježen je 1.131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata evidentiran 231 novozaraženi, potvrdio je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar".

Saborski zastupnik Franko Vidović (SDP) pozitivan je na koronavirus i u samoizolaciji je. Vidović je prekjučer bio na zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Trajala je dva sata, a na njoj su bili i šefovi SOA-e, DORH-a, USKOK-a te policije. Odluka epidemiologa o daljnjim postupcima još se očekuje.    

Naučnik Gordan Lauc gostujući rekao je da se u ovom trenutku nalaze u nedefiniranom stanju jer vidimo ogroman porast slučajeva koji još uvijek ne prati u toj mjeri broj umrlih. Međutim dodao je da broj umrlih uvijek kasni tri sedmice za brojem zaraženih. 

S porastom broja zaraženih od koronavirusa, počeli su se više puniti i bolnički kreveti. Zdravstveni sistem je pod pritiskom, posljedice se već osjećaju. Na ljudskom zdravlju, upozoravaju liječnici, tek će se osjetiti. Jer dok se bitka vodi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom, usporeno je liječenje drugih bolesti, a još bi veći problem moglo predstavljati kasno dijagnosticiranje novih.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.