13.11.2020. 19:57
0
Crna Gora uvela policijski sat i još niz oštrih mjera
Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) Crne Gore je zbog trenutne situacije danas usvojilo, nakon niza sastanaka za sa predstavnicima raznih oblasti, nove mjere čija će primjena početi u nedjelju, a trajat će do prvog decembra.

Usvojena je zabrana kretanja građana od 21 do 5 sati uz izuzetke kao što su obavljanje poslova, humanitarni rad ili posjeta ljekaru, prenosi Antena M. 

Najviše četiri osobe mogu se se mogu kretati zajedno, a uvedena je zabrana kretanja van općine tokom vikenda.

Zabranjeni su vjerski skupovi, saučešće, sve privatne proslave kao što su krštenja, rođendani i svadbe.

Vjerski obredi dozvoljeni samo uz prisustvo sveštenika, bez vjernika.

Rad svih trgovačkih uslužnih i ugostiteljskih objekata moguć je od 7 do 21 a svaki objekat mora angažirati odgovorno lice nadležno za poštovanje mjera.

Potrebno je omogućiti rad ugostiteljskih objekata uz propisivanje mjera, maske su obavezne za goste i zaposlene, osim na kratko prilikom konzumiranja pića. Dezinfekcija ruku pri ulasku i izlasku je obavezna.

Postavljanje barijera između stolova je obavezno. Broj osoba je četiri unutra i van, a razmak 2 metra sa svake strane.

Rad fitnes centara dozvoljen je uz maksimalno poštovanje mjera, a jedna osoba može biti na deset kvadrata.

Zabranjena je posjeta osobama koje nisu članovi istog domaćinstva.

Kako je rekao na konferenciji Boban Mugoša iz Instituta za javno zdravlje, mjere su morale biti ovakve posebno uzimajući u obzir današnji presjek - 13 preminulih i još 601 novi slučaj infekcije. Ako ne dođe do stabilizacije, moguće su još restriktivnije mjere, rekao je.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.