21.11.2020. 21:59
0
Racije u zagrebačkim lokalima, pronađen i jedan zaraženi
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u saradnji sa Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područne kancelarije civilne zaštite Zagreb, sproveli su iza ponoći racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama u Zagrebu, saopštila je danas policija.

Policijski upad u dva kafića uslijedio je nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović sinoć najavio strože kontrole.

Tokom sprovođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimisano i provjereno ukupno 239 osoba, saopštila je policija.

U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimisana je ukupno 61 osoba, od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, a od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena.

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimisala ukupno 178 osoba.

Od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, pronađen je i jedan zaraženi muškarac, koji se nalazio u tom objektu uprkos izrečenoj mjeri “COVID – LIJEČENJE U KUĆI”.

Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti, u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju i prekoračenju radnog vremena.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.