6.12.2020. 19:19
0
Horor u Zagrebu: Dječaka prignječio lift, ljekari mu se bore za život
U ulici Frana Bulića u centru Zagreba u nedjelju se dogodila tragična nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno malo dijete. Lift u zgradi prignječilo je dijete u predjelu trupa, a brzom reakcijom oca i susjeda te vatrogasaca dijete je prevezeno u bolnicu, ali je u teškom stanju. 24sata.hr saznaje da je riječ o šestogodišnjem dječaku.

Hitna pomoć pružila je pomoć ocu i susjedu koji su bili jako potreseni događajem, a i sami vatrogasci su nam rekli da su i oni bili šokirani nesrećom.

Policija osim potvrde da se dogodila nesreća do daljnjega neće davati nikakve informacije.

Dijete je hospitalizirano na jedinici intenzivnog liječenja na KBC-u Rebro, životno ugroženo, s iznimno teškim povredama glave i prsnog koša. Kako piše 24sata dijete je priključeno na respirator, a doktori se bore za njegov život provodeći sve mjere intenzivnog liječenja.

Navodno je dva puta reanimirano, Prvi puta je reanimaciju odradila ekipa Hitne pomoći u kolima, dok su ga vozili prema bolnici. Potom je uslijedila još jedna reanimacija, na hitnom prijemu KBC-a Rebro.


(Nermana Crnčalo)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.