30.12.2020. 21:55
2
Mislili su da idu reklame: Skandal na RTS-u s novinarkom i Ivicom Dačićem potresa Srbiju
Skandalozno sufliranje voditeljke RTS-a Nade Gogić predsjedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću u toku reklama koje se nisu desile da, ako hoće pomene i predsjednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, i dalje je glavna tema u Srbiji.

“Ovoga puta nastavljena je grafitom na jednoj zgradi gdje je ispisan citat “Đilasa pomeni ako hoćeš”, kako bi se građani Srbije podsjetili kome će to od prvog januara da plaćaju pretplatu 299 dinara.

“Podsjetimo, obaveza RTS-a kao javnog servisa je da informiše, edukuje i zabavi. Pa ipak, to nije spriječilo RTS da se smije u lice građana koji ga dobrim dijelom finansiraju i zbog kojih bi trebalo da postoji i kome polaže račune. Čak naprotiv, RTS se svojski trudi da sve do poslednjeg računa položi vlasti”, piše Direktno.rs.

Baš je zbog takvog RTS-a Ivica Dačić na vlasti punih 30 godina.

Inače, Gogić ima porodičnu tradiciju da živi na teret budžeta koji je novac svih građana Srbije.

Ono što je javnosti manje poznato je da je suprug voditeljke Nade Gogić direktor javnog preduzeća i da prima platu takođe iz budžeta, i to 153.352 dinara.

Prema izvještaju Agencije za borbu protiv korupcije, Gogić je od 22. novembra 2014. v.d. direktora JP “Emisiona tehnika i veze”, i ovu funkciju obavlja i danas, šest godina kasnije, a za nju ima i ozbiljnu nadoknadu.



(Lejla Trle) 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.