2.1.2021. 20:05
0
Abazović: Đukanović dao sebi žuti karton
Vraćanjem zakona na ponovno glasanje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dao je sebi žuti karton, saopštio je danas potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Ako prekrši Ustav smijenićemo ga”, napisao je Abazović na Twitter-u.

Đukanović je ranije danas saopštio da je vratio na ponovno odlučivanje sve zakone koje je Skupština usvojila 29. decembra, ističući da je otvoreno pitanje da li je prilikom početka te sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, kao i da li su usvojeni zakoni usaglašeni sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima.

Ukazao je i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Građanskog pokreta URA Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić.

(Patria)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.