4.1.2021. 14:07
0
Vlada Hrvatske: Proglašena katastrofa u tri županije
Sjednica Vlade Hrvatske započela je minutom šutnje za osmero mladih koji su tragično stradali u Posušju. Premijer Andrej Plenković rekao je da Vlada proglašava katastrofu na potresom pogođenim područjima te da u ovoj situaciji nitko neće ostati sam.

"Ozlijeđene su 24 osobe, 18 je na bolničkom liječenju. Ozlijeđena su četiri vatrogasca, a jedan volonter je preminuo. U ime cijele Vlade izražavam sućut obiteljima preminulih. Tlo se i dalje trese, to smo vidjeli i jutros. To ne znači da moramo i dalje biti u strahu, ali moramo biti na oprezu. 16 od 18 članova Vlade je bilo na području Sisačko-moslavačke županije, a sutra će ići još dvoje. Želim zahvaliti vojsi, Crvenom križu, vatrogascima, volonterima, svim ljudima dobre volje koji su pokazali veliko srce, zajedništvo da se pomogne svima kojima je ovaj potres iz korijena promijenio život. To je bilo jedinstvo na koje svi možemo biti ponosni. Na terenu su i statičari, brojne građevinske firme su dale doprinos. Želim zahvaliti i brojnim državama koje su u kratkom roku dale potporu i dostavile ključne potrepštine. Od srca im u ime Vlade zahvaljujem", rekao je Plenković.

On je kazao da je razgovarao i sa gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem i obećao mu dalju podršku. 

"Zahvaljujem i svim građanima koji su donirali novac da se pomogne građanima. Vlada je trenutno suočena s dvije krize, covid-19 i potrese, mi smo odlučili danas proglasiti katastrofu na područjima Sisačko-moslavačke županije, dijelovima Zagrebačke i Karlovačke, ali i oformiti Stožer na čijem čelu će biti Tomo Medved. Bit će uključeni i predstavnici svih resora. Zamjenici će biti Milošević i Horvat", rekao je Plenković. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.