13.1.2021. 22:50
0
U Petrinji započela vakcinacija Moderninom vakcinom
Hrvatski epidemiolozi, su na petrinjskom području započeli vakcinaciju građana, vakcinom kompanije Moderna.

Kako je riječ o ugroženom području, gdje je rizik širenja covid-19 infekcije znatno  povećan, odlučeno je da se cjelokupna prva isporuka Moderninih vakcina , od 3600 doza, uputi upravo u Petrinju.

Novo cjepivo protiv covida-19 primilo je osamdesetak pripadnika hitnih službi i osoba starijih od 65 godina.  Nakon završene vakcinacije u Petrinji, proces se nastavlja u Popovači gdje će se obaviti vakcinacija zaposljenih u zdravstvu.

Zbog alarmantne situacije, nastale usljed nedavnog zemljotresa, koji je pogodio ovo hrvatsko područje, ovaj region dobio prednost pri vakcinaciji. Do sada je u Sisačko-moslavačkoj županiji vakcinisano ukupno oko 3400 osoba.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.