20.1.2021. 21:10
0
Crna Gora: Usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti
Skupština Crne Gore usvojila je danas izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je crnogorski predsjednik Milo Đukanović sa još šest zakona, usvojenih 29. decembra, vratio na ponovno odlučivanje.

Za usvajanje ovog zakona glasao je 41 poslanik, a sjednici nisu prisustvovali poslanici opozicije.

Na vanrednoj sjednici usvojene su i izmjene zakona o kreditnim institucijama, o sanaciji kreditnih institucija i o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Ova četiri zakona ranije je predložila crnogorska Vlada.

Nakon ove sjednice, danas je planirano i drugo vanredno zasjedanje na kojem će se ponovo odlučivati o prijedlozima poslanika vlasti, koje je, također, predsjednik države odbio da potpiše.

To su izmjene Zakona o radu, izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima, te dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

(Patria)

Crna Gora
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.