21.1.2021. 18:42
0
"U trenutku kada on sigurno pikira još šest djevojčica koje se spremaju za Fakultet dramskih umjetnosti..."
Srbijanska glumica Milena Radulović za "Nedeljnik" je ispričala svoju priču o zlostavljanju koje je trpila od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, koji je silovao više puta kada je imala 17 godina, prenose danas srbijanski mediji.

Piše: Haris Ahbabović

- Šutnja je trajala, do te mjere da nismo dobijali upozorenja. Kada se to meni desilo, ja nikada nisam čula da se bilo šta slično desilo, nisam imala nagovještaj. Ali ovo nije samo moja priča. Vrijeme je da pričamo o toj traumi i tom iskustvu kao takvom. Na kraju, mene i ove hrabre djevojke je ta teška trauma povezala da progovorimo o jednom od najvećih problema našeg društva - seksualnom uznemiravanju, zlostavljanju i nasilju nad ženama. Ja želim da poručim svim ženama da nisu same - kazala je Radulović za "Nedeljnik".

Okidač da prijavi Aleksića bila je jedna maloljetna djevojka, koju ranije nije poznavala.

- To je svakog dana tempirana bomba, kada znaš da je taj čovjek na slobodi i šta tamo može da se desi. U trenutku kada on sigurno pikira još šest djevojčica koje se spremaju za Fakultet dramskih umjetnosti (FDU), a nije isključeno i ove koje ne, jer bilo je i takvih slučajeva, smatrale smo da, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu... Jednostavno smo se dogovorile da je vrijeme. Kada imate izjave i iskustva koja imaju sličan karakter i metodu, nema sumnje da bi bilo ko u javnosti neće imati dilemu da li treba da osudi pedofiliju. Govorimo o maloljetnim licima koja tog čovjeka poznaju po deset godina i koji je stvorio figuru drugog oca, a djeci bez očeva i jedinog - ispričala je Milena.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.